Ale!

Rikkivedyn poistojärjestelmä 40mm porakaivoputkeen

372,00  sis. ALV

Varastossa

Kuvaus

Miksi vesi haisee mädälle kananmunalle?

Rikkivety on melko yleinen porakaivovedessä ilmenevä haju- ja makuhaitta. Rikkivetyä syntyy kalliossa ja saattaa esiintyä jaksottain tai jatkuvasti.  Vedestä rikkivetyä vapautuu huoneilmaan vettä hanasta valuttamalla, erityisesti lämmintä vettä käytettäessä haju voimistuu. Rikkivetypitoisuus on tyypillisesti kuitenkin pieni, mutta jo pienikin pitoisuus aiheuttaa pistävän hajun.

Miten Rikkivedyn poistojärjestelmä ratkaisee ongelman?

Rikkivedyn poistojärjestelmä asennetaan porakaivoreikään jossa laite pumpun käydessä poistaa rikkivedyn ilmastamalla ja hajukaasut tuulettuvat kaivon kannen huohotusreiän kautta ulkoilmaan. Tällöin pahanhajuiset kaasut ei kulkeudu vesijohtoa pitkin käyttövesijärjestelmään. Järjestelmä ei korvaa kaivolle määräajoin suositeltavaa puhdistamista (tyypillisesti 7-10 vuoden välein). Kaivovedestä suositellaan myös otettavaksi laboratorionäytteet 3-6 vuoden välein tai aina, kun kaivoveden maussa tai hajussa on havaittu merkittävä muutos.

Rikkivedyn poistojärjestelmän asentaminen 40mm porakaivoputkeen

Järjestelmä asennetaan porakaivoon vedenpinnan yläpuolelle.  Yksinkertaisen asennuksen voi suorittaa paikallinen putkiasentaja mukana tulevien ohjeiden mukaisesti.  Asennuksessa porakaivo putkea nostetaan n. 10 metriä ylös kaivosta. Putkesta poistetaan 30cm pala tyypillisesti n. 2-2,5 metriä kaivon kannesta alaspäin. Järjestelmä asennetaan ohjeiden mukaisesti porakaivoputkeen.

mallit: 40mm sekä 32mm porakaivoputkille. Varmista kaivon putkikoko ennen tilausta.

Rikkivedyn poistojärjestelmä 40mm porakaivoputkeen

Tilattava järjestelmä sisältää rikkivedynpoistolaitteen, putkivahvikkeet putkiasennusta varten ja asennusohjeet.  Järjestelmän toimitusaika on 4-viikkoa tilauksesta. Valmistettu Suomessa

Järjestelmä ei vaadi sähköä eikä muutoksia sisäasennuksiin ja se on helppo ja nopea asentaa.

Mikäli kaivossasi on pahanhajuinen vesi, tai mädän kananmunan haju porakaivovedessä, suosittelemme rikkivedyn poistojärjestelmän asentamista porakaivoon. Vedenpuhdistusjärjestelmä poistaa tehokkaasti rikkivedyn porakaivovedestä.